12 Mayıs 2013 Pazar

Raf Sistemleri Seçimi

Raf Sistemleri Seçimi

Raf Sistemleri

Her depolama sisteminde en önemli olan seçenek raf sistemlerini düzgün ve kullanılabilir bir şekilde kurulmasıyla oluşmaktadır. Raf sistemleri'nin doğru seçimi işletmelerin yıllar boyunca depolama ve diğer yönlerden giderlerinin azalmasını sağlar. İşletmenizdeki raf sistemleri teşhir ürünü için kullanıldığı zaman da bir çok fayda sağlamaktadır.

Market, bakkal, kozmetik mağazası, kırtasiye, züccaciye, bijuteri, giyim, manav ve birçok sektörde müşteri ile iletişimdi olan işletmeler için raf sistemleri çok önemlidir. Bu sektörlerdeki raf sistemleri dekoratif ve malzeme açısından kailteli olmalalıdır. Burada raf sistemleri özellikle yerleştirme ve kullanım açısından işletmede yer açısından herhangi bir sorun teşkil etmemelidir.

Müşterilerin ürün alırken özellikle rafların temiz ve göze hitap etmesi gerektiğini bilmek zorundayız.İşletmelerde en üst ve en alt raflarda bulunan ürünlerin müşteriler tarafından satın alınma oranı daha azdır. Göze hitap eden ve satışını çok istediğimiz ürünleri daha gözle görülebilir yerlere koymalıyız. Hatta hit olan ürünlerimiz için ayrı raf sistemleri veya ürün satandları yaptırmalıyız. 
Doğru raf sistemleri seçiminin sanayi kuruluşları veya fabrikalarda da büyük önem taşır. Raf paslanmaz ve çelik malzemeden olmalıdır. Ağır yük taşımaya uygun ve her ortam koşulunda deforme olmaması gerekmektedir. Bu raf sistemleri'nin yerleşiminin önemli oldu unutulmamalıdır. Ürünlerinin özelliklerine göre raf satın alınmalıdır. Ortam koşullarından , depo'nun kullanım sıklığına kadar  tüm faktörlerin devreye girdiği raf tercihinde, tüm ihtiyaç ve koşullar mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder